bei edeka gibts auch lobster aber das hier ist mal wieder richtig kanada
lebende lobster aus kanada für europa
kauft leute
Zitat
About 100 tonnes of live Nova Scotia lobster is being shipped from Halifax to parts of Europe and Asia this weekend on four 747 cargo aircraft.
Previously, lobster shipments were made on smaller planes over a longer period of time.
But a new cargo building still under construction at Halifax Stanfield International Airport is specially designed to hold more sensitive goods, said spokeswoman Ashley Barns.
"It's going to have about 8,000 square feet for temperature-controlled cargo, so that's going to be great for exporting perishable items like lobster, for example," she said.
'We really want to get our product into that market when it's strong, healthy, live and vibrant.'—Patrick McGuinness, Canadian Fisheries Council
The new arrangement, with the new 40,000-square-foot building and larger planes, is much better, said Patrick McGuinness, president of the Canadian Fisheries Council.
"What we find is that in Europe, lobster, live lobster is very much a Christmas traditional type of meal for people who can afford it, if you will," he said.
"And we really want to get our product into that market when it's strong, healthy, live and vibrant. So putting on larger planes for the holidays, we've got lobsters in the cargo space."
The improvements to shipping at the airport will be beneficial if Nova Scotia is able to tap the more lucrative lobster markets in Russia and China, McGuinness said.
"We have to diversify our markets for live lobsters, and this is a great help."
North Atlantic shrimp is already selling well in those markets and the same could happen with lobster, McGuinness said.
Hello Maxim, vielleicht hat Schnuffi einfach nur Mühe mit der Zubereitungsart, damit sie fein schmecken? Lebend auf einem Brettchen gebunden ins kochend heisse Wasser geben....! Nicht für jeden Geschmack! Grüessli
ich finds nicht gut dass der lebend gekocht werden muss. geht übrigens auch anders, vorher einfrieren z.b. und dass soll ja (laut gerichtsmedizin) ein schöner tod sein. wird warm und kuschelig und dann schläft man weg.
lebendtransporte aller art finde ich grausam. muss nicht sein.
da kein restaurant die tiere vorher totmacht seh ich das so wie schnuffi. keinen essen und gut.
muss halt jeder für sich selber entscheiden. imo sollte jeder sein fleisch selber machen müssen, von anfang bis ende. dann würden vielleicht weniger tiere in monster ställen gequält.
wenigstens kann man sich bei den lobstern sicher sein dass die ein leben in freiheit hatten bis sie dann irgendwann gefangen und gegessen werden.
Ich muss sagen Ralf hat Recht,ehrlich ist er noch dazu.und ich bin auch ehrlihc,ich muss nicht wissen,wie mein Essen getoetet wurde. Wenn man so anfaengt muss man auch anfangen aufzuhoeren Fleisch,Huhn,etc zu futtern.
Pass upp. Ihr koennt machen was ihr wollt. OK. Ich esse keinen Lobster. Das hat mehrere Gruende. Auf genau die Diskussion, dass ich dann nix anderes mehr essen darf usw. lass ich mich nicht ein. Hab mich auch glaub ich schonmal dazu geaeussert irgendwo. Seh ich einfach anders.